Najavljeno održavanje prvog hrvatskog prevoditeljskog foruma

Ciklopea prije 9 godina 3 min čitanja
The 1st Croatian Translation Forum Announced | Blog | Ciklopea - Hrvatski prevoditeljski forum

Ciklopea, jedan od osnivača Hrvatskog udruženja prevoditeljskih agencija i predsjedajući član, sa zadovoljstvom najavljuje održavanje prvog Foruma prevoditeljske industrije u Hrvatskoj u organizaciji HUPA-e.

HUPA (Hrvatsko udruženje prevoditeljskih agencija), koja je ujedno i članica EUATC-a, krovne organizacije udruženja na europskoj razini, predstavlja strukovnu udrugu s ciljem razvoja i zaštite gospodarskih interesa prevoditeljske struke te promicanja kvalitativnih standarda uz kontinuirani rad na podizanju razine agencijskog prevođenja.

Stoga, ideja za organizaciju foruma stigla je kao nastavak rada i djelovanja udruženja, a cilj je jasan: utvrditi i promicati primjere najbolje prakse prilikom pružanja jezičnih usluga s naglaskom na širenju znanja te udruživanju s ciljem razvoja i zaštite gospodarskih interesa prevoditeljske struke te promicanja kvalitativnih standarda uz kontinuirani rad na podizanju razine agencijskog prevođenja.

Forum će se održati 5. studenog 2015. u Zagrebu, u modernoj dvorani Ban hotela Dubrovnik u samom središtu grada s pogledom na glavni zagrebački trg. Cjelodnevni program sastojat će se od govora poznatih i međunarodno priznatih stručnjaka prevoditeljske industrije te će obuhvatiti teme iz razvoja poslovanja, marketinga, suradnje sveučilišta i industrije, a bit će i govora o najnovijim tehnološkim trendovima u prevoditeljskoj industriji.

Naglasak će posebice biti na suradnji između prevoditeljskih agencija/tvrtki i honorarnih prevoditelja, kao i udruženja prevoditeljskih agencija s ostalim udruženjima stručnih prevoditelja u Hrvatskoj. Jednom riječju, cilj je okupiti, motivirati i zbližiti sve sudionike koji imaju slične ciljeve i interese.

Pozivamo sve zainteresirane da prate nove vijesti povezane s organizacijom foruma: uskoro će biti objavljen popis govornika te cjeloviti program, kao i sponzori foruma. Nakon samog foruma, pozivamo sve sudionike na završnu večeru u središtu Zagreba na kojoj ćemo nastaviti poslovno druženje u opuštenijem tonu.

Na ovoj poveznici možete saznati više o forumu i organizaciji.

Like This Article? Subscribe to Receive More Via Email

  • receive a digest with new articles
  • up to 2 emails a month

Povezani članci

Pozivnica na Webinar: “Prevedi me do destinacije”

prije 1 mjesec

U svijetu gdje turizam predstavlja ključnu kariku gospodarstva, a digitalizacija pruža beskrajne mogućnosti za predstavljanje ponude širom svijeta, jezične barijere više nisu opcija. Upravo zato Ciklopea sa zadovoljstvom najavljuje ekskluzivni webinar „Prevedi me do destinacije”, koji će se održati 20.3.2024.

Nastavi čitati

Uspješno smo završili proces certifikacije norme ISO 18587 za naknadno uređivanje strojno prevedenog teksta

prije 3 mjeseca

Svi znamo da je umjetna inteligencija goruća tema, a u vremenu koje je pred nama bit će svakako još i relevantnija.  U svim industrijama sada se istražuje kako najbolje iskoristiti tehnologiju umjetne inteligencije na što učinkovitiji način i tako optimizirati troškove. Postepeno širimo granice mogućeg, kako u svijetu tako i u području pružatelja jezičnih rješenja.

Nastavi čitati